W ten weekend moja kochana mama zaserwowała mi espresso, które piła na
Wyspach Kanaryjskich i muszę Wam powiedzieć, że powaliła mnie. Ta kawa :). I to
tak, że zażyczyłam sobie dwóch pod rząd! Postanowiłam jednak nie być egoistką i
podzielić się z Wami tym przepisem :)
To jest rodzaj espresso, więc musicie
lubić mocną kawę – ja UWIELBIAM – choć gęsta słodka śmietanka trochę łagodzi
jej intensywność.
A więc:
KAWA BARRAQUITO:
1. Na dno filiżanki do espresso wlewamy gęstą, słodką śmietankę, a następnie dopełniamy espresso.
2. Odcinamy kilka kawałeczków skórki z cytryny – i tu
UWAGA: nie ścieramy na tarce, a wrzucamy większe kawałki.
3. Na koniec posypujemy cynamonem i JUŻ!
Ps. W oryginale dodaje się jeszcze likieru 43, więc jeśli ktoś woli
bardziej na „ostro”, to jak najbardziej :)
SMACZNEGO!
kawka wygląda smakowicie....z cynamonem...mniammm!
OdpowiedzUsuń